Storytelling i praktiken (i sociala medier)

Kursen Storytelling i praktiken (i sociala medier)  handlar om att ge dig som deltagare kunskap i hur du förbereder din berättelse/ditt budskap, hur du använder din iPhone när du skapar din berättelse/ditt budskap och hur du når ut riktigt bra med din berättelse/ditt budskap i sociala medier.

Utförligare information om kursinnehållet hittar du nedan.

För en tid sedan genomförde jag kursen Storytelling i praktiken (i sociala medier) åt Svenska kyrkan i Vänersborg och Väne-Ryrs församling. Leif Helldin, som är kommunikatör i församlingen, säger så här: ”Det är en väldigt givande kurs som ger mycket inspiration, kunskap och även verktyg. Därför kan jag varmt rekommendera den.” Vill du läsa mer av vad Helldin säger om kursen, så klicka här!

Utveckla er kommunikation
Jag går nu ut brett med den här nischade kursen som lär dig att skapa intresseväckande berättelser och budskap och hur du ska nå ut med dem framgångsrikt i sociala medier. Kursen är skräddarsydd för två målgrupper: Dels för er som är verksamma i församlingar, dels för er som är verksamma i folkrörelser.

Anmälningsformulär och pris hittar du via denna länk.  

”Storytelling i praktiken (i sociala medier) ger dig som deltagare både teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter i konsten att berätta”, säger kursarrangör David Rutström.

Kursinnehåll
Vi kommer metodiskt att gå igenom hur du i församlingen/folkrörelsen praktiskt kan arbeta med storytelling och använda sociala medier smart.

Vi kommer att behandla:
• Hur du förbereder och utformar din berättelse/ditt budskap.
• Hur du använder din iPhone och appar när du skapar din berättelse/ditt budskap med bilder, film, tal, ljud och texter.
•  Hur du når ut riktigt bra, både brett och till särskilda målgrupper, i sociala medier.

I varje kursavsnitt kommer du att få tips och praktiska råd.

”Lär dig nå ut på sociala medier”
Klicka på bilden, för att se 
videoklippet. 

”Vi kommer under kursen att gå igenom hur du använder sociala medier för att nå ut bra med din story”, säger David Rutström i videoklippet.

Grupparbeten och eget arbete 
Kursen kommer att innehålla grupparbeten och en hel del eget arbete med smarttelefonen och denna kurs är speciellt anpassad för dig som har en iPhone.

Vill du anmäla dig till kursen, så klicka här!  

Mycket praktiskt arbete

Under kursen arbetar vi mycket med smarttelefonen och denna kurs är speciellt anpassad för dig som har en iPhone. Du kommer att få lära dig att skapa storyn med hjälp av din iPhone och appar i den.

Kurstillfällen
Höstterminen 2018 och vårterminen 2019 genomför jag kursen på flera håll i Sverige. Anmäl dig så snart du kan. Antalet kursplatser är begränsat.

Stockholm i oktober

Den 17 för församlingar och den 30 för folkrörelser.
Vi håller till i Maria Magdalena församlingshus på Ragvaldsgatan 10.

Göteborg i november
Den 20 för församlingar och den 21 för folkrörelser.
Vi håller till i Viktoriasalen i Viktoriahuset på Linnégatan 21 i Göteborg.

Malmö i december
Den 5 för församlingar och den 6 för folkrörelser.
Vi håller till i Svenska kyrkans lokaler på Fiskehamnsgatan 3 i Malmö.

Karlstad i januari
Den 15 för församlingar och den 16 för folkrörelser.
Vi håller till i Korskyrkans lokaler på Nygatan 16 i Karlstad.

Sundsvall i februari
Den 12 för församlingar och den 13 för folkrörelser.
Vi håller till i ABF Västernorrlands lokaler på Östra Långgatan 17 i Sundsvall. Kursen i Sundsvall genomför jag också i samarbete med ABF Västernorrland.

Luleå i mars
Den 12 för församlingar och den 13 för folkrörelser.
Vi håller preliminärt till i lokaler i Mjölkuddskyrkan/i Örnäsets kyrka i Luleå.

Storytelling i praktiken (i sociala medier) ger många värdefulla insikter och kunskaper. Välkommen med din anmälan! 

Kurstider
Vi startar kl 09.00 och avslutar kl 17.00.

Kursen enbart för dig med iPhone 
Notera att det är viktigt att du som deltar har tillgång till en iPhone under kursen. Detta bland annat på grund av att de appar vi kommer att arbeta med enbart finns för iPhone.

Kurspris och anmälan hittar du via denna länk.

Telefonsupport 
Du som deltar i Storytelling i praktiken (i sociala medier) får också tillgång till de bilder som använts, kursintyg samt den väldigt omtyckta telefonsupporten om du efter kursen behöver få hjälp med något.

När du deltar i Storytelling i praktiken (i sociala medier) får du ett kursintyg (bilden ovan är ett exempel på ett sådant). Kursintyg kan vara bra om du i något sammanhang ska verifiera att du breddat din kompetens.

Hör gärna av dig med frågor
Varmt välkommen att kontakta mig!
Ring 070-543 88 84, eller mejla till david@mimedia.se

Anmälningsformulär  och pris hittar du via denna länk.

Arrangerat kurser sedan 2010
Jag har arrangerat kurser om sociala medier sedan 2010 . Den första kursen höll jag i Katarina församlingssalar på Södermalm i Stockholm tillsammans med kyrkoherde Olle Carlsson. Sedan dess har det blivit  många kurser och föreläsningar och jag har mött 1000-tals personer. 

Se och hör vad deltagare säger om mina kurser
Se i ett kort Youtubeklipp vad två deltagare som deltog vid en fortbildningskurs säger. Och så här skrev Mikael Henning, präst och IT-samornare, i ett mejl efter att ha deltagit vid en kurs:  ”Hej David! Tack för bilderna, och tack framförallt för en givande kursdag!”
Här hittar du ytterligare kommentarer från kursdeltagare. 

Deltagare vid ett seminarium jag arrangerade i Stockholm.

Sociala medier betyder allt mera 
De sociala medierna har en väldigt stor betydelse. De senaste åren har också alltfler sett nyttan med sociala medier, kanske främst med Facebook, men också andra viktiga kanaler har uppmärksammats mera.  På de sociala medierna går det att göra väldigt mycket, t ex att påverka människor och att nå ut med idéer, ideologier och religioner men också att sälja varor och tjänster (till exempel som jag gör nu när jag annonserar ut denna kurs på Facebook). Ta gärna del av Vetandets världs intressanta inslag om sociala medier och hur de används i valrörelser och i politiken och hur det via dem går att nå ut med skräddarsydda budskap till olika målgrupper.

Jag och Martin Garlöv föreläser under Svenska kyrkans Kom-dagar i Upplands Väsby 2013. Foto: Charlotta Rådman Frans.

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta mig!
Ring 070-543 88 84, eller mejla till rutstrom@mimedia.se