Kyrkan i sociala medier

Utvecklingen går fort i de sociala medierna. Mycket har förändrats de senaste åren. I dag finns många nya möjligheter till dialog, information och kommunikation. Men få känner till det nya. Vill du som är verksam inom kyrka och församling lära dig det nya? Då är denna kurs helt rätt för dig.

Vi kommer under kursen att gå igenom: nya möjligheter på sociala plattformar, hur du kan arbeta smart med sociala medier i mobilen och hur du framgångsrikt kan nå ut med tro och evangelium och kyrkans budskap i olika sociala kanaler. Som deltagare kommer du att introduceras i det nya och sedan få möjlighet att pröva att arbeta med det både självständigt och i grupp.

Här kan du ladda ned ett kortfattat informationsblad om kursen.

Målgrupp
Målgruppen för kursen är du som arbetar eller på annat sätt är verksam i kyrka och församling.

Under kursen kommer du att få lära dig hur du smart och framgångsrikt kan kommunicera i sociala medier.

”Rolig, kreativ och innehållsrik kurs”
Om du tvekar det minsta på om kursen ska ge dig något, så  ta då gärna del av vad kursdeltagare säger om de kurser jag arrangerar om sociala medier, genom att klicka här.

Mycket praktiskt arbete 

Du kommer under kursen att få arbeta en hel del med mobilen/datorn.

För kursanmälan, information om pris med mera – klicka på denna länk!  

Föreläsare
David Rutström är föreläsare under kursen. Han har arbetat med kommunikation i över 20 år och arrangerat kurser om sociala medier för församlingar sedan 2010.  Tidigare har David jobbat både som pressekreterare i regeringskansliet och informationschef i statlig myndighet. Har du frågor, så ring honom gärna, tfn 070-543 88 84.

”Kyrkan i sociala medier ger dig som deltagare både teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter i konsten att kommunicera i sociala medier”, säger föreläsaren David Rutström.

Tips och praktiska råd
Vi kommer metodiskt att gå igenom hur du i församlingen praktiskt kan arbeta i sociala medier framgångsrikt.  I varje kursavsnitt kommer du att få tips och praktiska råd. Under kursen kommer det även finnas möjlighet att dela egna erfarenheter och ta del av andras.

Grupparbeten och eget arbete
Kursen kommer att innehålla en hel del grupparbeten och eget arbete. Det är bra om du har en smarttelefon (eller en bärbar dator) med dig.

Anmäl dig så snart du kan 

Antalet kursplatser är begränsat. Så anmäl dig så snart du kan! Kursen ger dig ny kunskap, idéer och inspiration i ditt arbete.

Kurstillfällen
Höstterminen 2018 och vårterminen 2019 genomför jag kursen på flera håll i Sverige. Anmäl dig så snart du kan. Antalet kursplatser är begränsat.

Göteborg i november
Tisdag den 20 november i Viktoriasalen i Viktoriahuset på Linnégatan 21 i Göteborg.

Malmö i december
Onsdag den 5 december i Svenska kyrkans lokaler på Fiskehamnsgatan 3 i Malmö.

Karlstad i januari
Tisdag den 15 januari i Korskyrkans lokaler på Nygatan 16 i Karlstad.

Sundsvall i februari
Tisdag den 12 februari i ABF Västernorrlands lokaler på Östra Långgatan 17 i Sundsvall. Kursen i Sundsvall genomför jag också i samarbete med ABF Västernorrland.

Luleå i mars
Tisdag den 12 mars, preliminärt, i lokaler i Mjölkuddskyrkan/i Örnäsets kyrka i Luleå.

Kyrkan i sociala medier ger många värdefulla insikter och kunskaper. Välkommen med din anmälan!

Kurstider
Vi startar kl 09.00 och avslutar kl 17.00.

Telefonsupport 
Du som deltar får efter kursen tillgång till de bilder som använts, kursintyg samt telefonsupport om du behöver få hjälp med något.

När du deltar i Kyrkan i sociala medier får du ett kursintyg (bilden ovan är ett exempel på ett sådant). Kursintyg kan vara bra om du i något sammanhang ska verifiera att du breddat din kompetens.

Hör gärna av dig med frågor
Varmt välkommen att kontakta mig!
Ring 070-543 88 84, eller mejla till david@mimedia.se

För kursanmälan, information om pris med mera – klicka på denna länk!

Arrangerat kurser sedan 2010
Jag har arrangerat kurser om sociala medier sedan 2010 . Den första kursen höll jag i Katarina församlingssalar på Södermalm i Stockholm tillsammans med kyrkoherde Olle Carlsson. Sedan dess har det blivit  många kurser och föreläsningar och jag har mött 1000-tals personer. 

Deltagare vid en kurs som jag arrangerade i Stockholm.

Sociala medier betyder allt mera 
De sociala medierna har en väldigt stor betydelse. De senaste åren har också alltfler sett nyttan med sociala medier, kanske främst med Facebook, men också andra viktiga kanaler har uppmärksammats mera.  På de sociala medierna går det att göra väldigt mycket, t ex att påverka människor och att nå ut med idéer, ideologier och religioner men också att sälja varor och tjänster (till exempel som jag gör nu när jag annonserar ut denna kurs på Facebook). Ta gärna del av Vetandets världs intressanta inslag om sociala medier och hur de används i valrörelser och i politiken och hur det via dem går att nå ut med skräddarsydda budskap till olika målgrupper.

Jag och Martin Garlöv föreläser under Svenska kyrkans Kom-dagar i Upplands Väsby 2013. Foto: Charlotta Rådman Frans.

Kontakt
Har du frågor? Varmt välkommen att kontakta mig!
Ring 070-543 88 84, eller mejla till rutstrom@mimedia.se