Ny webb ger nya möjligheter

En ny webbplats kan ge er organisation nya möjligheter att kommunicera era frågor framgångsrikt. Visst är det en process att påbörja ett sådant förnyelsearbete men det brukar alltid löna sig på sikt. Dessutom kan jag åta mig hela webbprojektet, från start till färdigställande.

Initialt kan vi behöva gå igenom att antal frågor, till exempel: webbhotell, domännamn, plattform, design, program för design, säkerhet och support. 

Mobilanpassade webbplats
Självklart måste webbplatsen också vara riktigt mobilanpassad.  Alltfler svenskar använder Internet i mobilenDet framgår i Internetstiftelsen senaste rapport Svenskarna och Internet 2022.  Bara för att nämna några frågor som vi måste belysa. 

Svenska kyrkans webb är riktigt mobilanpassad. Det är bra eftersom närmare 90 procent av befolkningen i Sverige använder internet i mobilen.

Tillgänglighetsanpassar webben 
Jag hjälper också församlingar att gå över till Svenska kyrkans webbplattform, som är mobilanpassad på ett riktigt sätt.  Jag hjälper även till  med att tillgänglighetsanpassa webbplatser i enlighet med de rekommendationer som Myndigheten för digital förvaltning, Digg, gett ut. Senast hjälpte jag Vallentuna församling i Stockholms stift, både med att gå över till Svenska kyrkans webbplattform och att tillgänglighetsanpassa webbplatsen.

Snygga och tillgängliga publiceringar
Oavsett vilken webbplattformar som används är det viktigt att använda webbpubliceringsplattformar som möjliggör snabba, smarta och snygga publiceringar som ökar tillgängligheten och gagnar användarna.

Ett webbprojekt kan läggas upp på många sätt. Det krävs dock en plan för att ta hela projektet i mål.

Helhetsansvar
Jag kan ta ett helhetsansvar för hela produktionen –  uppbyggnad, struktur, texter, bilder, layout med mera.
Ett projekt som jag arbetat med är webbplatsen Solenergiprojekt i samverkan.

Låt oss samtala om vad ni har för kommunikationsbehov.